2007. december 20., csütörtök

Menórára feszítettük a keresztet...

... vagy keresztre a menórát?

Már nem is tudom annyi befüveztem magam ugyebár... de mégis egy érdekes cikkre figyeltem fel a labancinfo.tk -n, és egyből megijedtem, hátha anyukám és a vérmagyar szomszéd Ica néni meglátja mit tettem.



Sebaj, ez végül is nem derült ki, de nagyon örülök neki, hogy vallási szokásaimat újra a nagyközönség elé tárta a kuruc.info!
A zsidók ugyebár csak szimplán X-MAS -nak nevezik a christmast, ezzel is szándékosan degradálva azt. Amerika meghódítása után ezt szétterjesztettük a világban, így szándékosan csökkentve a szeretet ünnepét egy kozmopolita judeofétissé.

De mit is csináltunk? Halvány emlékeim szerint sátánista antikarácsony bulinkon (mely hivatalos hanuka afterparty volt, vagy kuruc nyelvjárással hanuka záróbuli, az ünnep után 5 nappal...) sátánsita barátainkkal két füves cigit tekertünk egy izraeli zászlót mintázó cigipapírba, ezután elénekeltük rekedt hanggal a Stile Nacht jiddis változatát.
Miután fordított keresztre feszítettük magunkat, ezt megunva a nyugati téri hanukadalokat metálosan hörögve dúdolgattuk. kitámolyogtunk a Duna partra, ott pedig elmondtuk a sátánista reggeli imát I-tenhez, és meggyújtottuk az összes gyertyát a 666 ágú menórán...

Nincsenek megjegyzések: