2007. szeptember 4., kedd

Talmud? Tóra? A rejtély megoldódik!

Áhoj minden kedves magyarellenesnek, ezen az úszítóan kizsákmányoló esős napon!

Egy nagy kérdésről lesz ma szó, mely izgalomban tart mindenkit. A téma akkora, hogy most csak egy rövid bevezetőt tartunk Nektek. Igen, a Tóráról, és a Talmudról lesz itt szó. Mi, zsidók különös módon érdeklődünk a téma iránt.
A Tórát ugye folyamatosan bújjuk, ettől leszünk görnyedtek, és az orrunk is ettől válik kampóssá, mert annyira ráborulunk a szent szövegre, hogy az már lepréseli a heftit.

De mik is ezek?
Egyelőre nem megyünk bele a tartalmába, csak nézzük a nevüket. Köztudott, hogy ezekben olyanokat írtak le bölcseink évszázadokkal ezelőtt, melyeket olvasva egy jó keresztyén idegzsábát kap. Tomcat a múltkor, Csiszár Jenő kedélyesen segítő kérdéseire válaszolva a TV2 reggeli műsorában erről tartott egy nagybecsű értekezést, de még ő sem tudhat mindent.

Mi a címek jelentése?

Tóra: igazából erről a műről szól a Talmud, de ennek jelentése mégis a másik folytatása. Azért mondjuk előbb a második szót (vagy az elsőt másodiknak, jaj), mert mi zsidók jobbról- balra olvasunk, és gondolkodunk. Nagyon egyszerű, a szó az évezredekkel ezelőtti zsidó-magyar közös megszorító adórendszer idején alakult ki. Ezek szerint a Tóra jelentése egyezik a magyar "tóra" szóval.

Talmud: Ez a szó olyan sunyin összetett, ahogy mi hálózzuk be a magyar politikai életet. Szerencsére újra segítségünkre van a magyar és a héber nyelv hasonlósága, melynek folytán sok magyar szóból jön össze a "Talmud" kifejezés héber jelentése egy szóban.
Nézzük a részeit!
Tal= találni, talál
m = ez az egybetű maradt fent az ősi magyar "magadnak, magad számára" kifejezésből
ud= az utóbbi időkben alakult ki, kb 200 éve. Az angol "i.d." (identification card), személyi igazolvány szó rövidítése szerepelt a könyv nevében eredetileg. A New York- Budapest- Tel-Aviv tengelyen való száguldozás közben azonban a légellenállás meggörbítette az egyik bölcs rabbink amúgy is görbe orrát, így lett az u-ból i. Ez egyébként arra a nem zsidó személyre vonatkozik, aki a kérdéses időben már csak hamu állapotban létezik. Tehát ha valaki végigolvassa a Tórát, utána a Talmudot, az egy olyan folyamat, ami helyettesíthető a az idővel, mely alatt a nem zsidó szűzfiúkat elégetjük. akkor világosodik meg számára a tény, a két szó darabjainak összerakott jelentése, hogy:

Dobd a keresztény kisfiúk hamvait a tóra! (amíg nem jön el a pászka ünnepe)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

kíváló okfejtő cikk
shalom shalom

Névtelen írta...

kiváló okfejtő cikk
gratulálok skajach
shalom shalom

Névtelen írta...

kiváló okfejtés
gratulálok skajach
shalomshalom